SELECT ISSUE

ROMANIAN MEDICAL JOURNAL - Revista Medicala Romana, Vol. LXVI, No. 1, Year 2019
ISSN 1220-5478  |  e-ISSN 2069-606X
ISSN-L 1220-5478

Indexed in / abstracted by

Thomson Reuters Embase
Scopus Cross-ref
Index Copernicus
Ulrichs Ebsco Host
Medline - Ebsco PubMed

HIGHLIGHTS

Premiul Societatii pentru autori

Incepand cu 2016, Asociatia Medicala Romana ofera Premiul Societatii - pentru autorii celor mai bune articole stiintifice publicate [...]

Plagiatul – in actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutata in ultima vreme. Aparitia unor programe performante de cautare si identificare a similitudinilor intre texte [...]

Profil REVISTA MEDICALA ROMANA

Revista Asociației Medicale Române și Academiei de Științe Medicale din România

Denumire internațională: Romanian Medical Journal
Denumire pentru indexare: Ro Med J.
Editura: Editura Medicală Amaltea, București
Afiliere internațională editură: Elsevier, din 2008
ISSN: 1220-5478
eISSN: 2069-606X
ISSN-L: 1220-5478
Cod CNCS: 769
Frecvența de apariție: 4 numere pe an, plus suplimente
Creditare CNCS: categoria B+
website: https://RMJ.com.ro
Creditare EMC: 10 credite/abonament

Revista este prezentă la manifestările științifice medicale, congrese, simpozioane, conferințe.

Profilul revistei:

Revista Medicală Română, fondată în 1950, este o publicație de prestigiu care asigură o calitate deosebită din punct de vedere grafic, precum și al conținutului științific, prin existența unui proces imparțial de selecție, evaluare și corectură a articolelor (peer-review).

În vederea creșterii standardelor științifice ale revistei, o atenție specială a fost acordată îmbunătățirii calității materialelor publicate, în paginile ei fiind cuprinse:  articole care urmăresc aprofundarea și dezvoltarea studiilor privind activitatea de prevenire și asistență medicală, referate generale, probleme de diagnostic, probleme de terapie, cazuri clinice.

Un colectiv de medici cunoscuți este implicat într-un riguros proces de peer-review, ce respectă regulile internaționale de etică și calitate în publishing.

Revista apare trimestrial (4 numere pe an, plus suplimente). Distribuția este asigurată la nivel național, condițiile grafice și de tipar fiind unele de înaltă ținută.

Revista Medicală Română este inclusă în nomenclatorul publicațiilor agreate de Colegiul Medicilor din România si este încadrată de Consiliul Național al Cercetării Științifice (CNCS) în categoria B+. De asemenea, este indexată sau în curs de indexare în prestigioase baze de date internaționale (EBSCO, Scirius, getCITED, WAME) .

Creșterea vizibilității Revistei Medicale Române se realizează nu numai prin schimbul de articole cu alte publicații de profil și colaborarea cu organismele similare naționale și internaționale, ci și prin site-ul dedicat în care sunt postate ultimele articole publicate, oferind oportunitatea informării în timp real.

Prin activitatea sa, Revista Medicală Română contribuie decisiv la promovarea activității medicale, contribuind, de asemenea, la educația medicală continuă și asigurând creșterea competenței specialiștilor, îmbunătățind, implicit, actul medical și aliniindu-se la standardele cele mai înalte.

Revista Medicală Română este o revistă Open Access, întreg conținutul volumelor prezente și anterioare este accesibil imediat și permanent în mod gratuit în mediul online și publicat sub licența Creative Commons Attribution licence CC-BY, aceasta permițând utilizarea, distribuirea și reproducerea nerestricționată în orice mediu, cu condiția ca autorii originali și sursa să fie citați / creditați.
Autorii își păstrează drepturile de autor asupra lucrărilor lor și pot adăuga publicația în orice bază de date. Lucrările pot fi preluate și adaptate în mod liber, cu condiția menționării/citării sursei și a specificării eventualelor modificări.

Creditare EMC: 10 credite/abonament
                             80 de credite/prim autor articol

SEARCH

STANDARDE

Trimite articol

Pentru a trimite articolele dvs. catre revista click aici:

Trimite

Abonamente

Pentru abonare la Revista Medicala Romana click aici:

ABONAMENT
Publicare
Abonare

Parteneri

Partners logo