SELECT ISSUE

REVISTA MEDICALA ROMANA - Romanian Medical Journal, Vol. LXIII, Nr. 1, An 2016
ISSN 1220-5478  |  e-ISSN 2069-606X
ISSN-L 1220-5478
DOI: 10.37897/RMJ

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RMJ has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

DIAGNOSTICUL SI TRATAMENTUL CORPILOR STRAINI ESOFAGIENI LA COPII

, , , , and

REZUMAT 

La nivelul tractului eso-gastrointestinal pot ajunge nenumăraţi corpi străini. Dintre aceştia, cei mai mulţi trec spontan, însă o mică parte se pot opri la diferite niveluri, producând manifestările unei ocluzii şi chiar o perforaţie. În aproximativ 75% din cazuri, corpii străini se opresc la nivelul esofagului. Corpii străini esofagieni se localizează cu predilecţie în zonele în care lumenul esofagian este mai îngust fiziologic, anatomic. Autorii prezintă un studiu observaţional retrospectiv efectuat pe un lot de 49 de copii care au fost internaţi pe secţia de Otorinolaringologie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti în perioada ianuarie 2012-decembrie 2013, cu diagnosticul de corp străin esofagian. Lotul a fost alcătuit din 22 de fete şi 27 de băieţi cu vârste cuprinse între 9 luni şi 17 ani. Principalele tipuri de corpi străini întâlnite au fost monedele şi resturile alimentare.

Cuvinte cheie: corp străin esofagian, esofagoscopie

Full text | PDF