SELECT ISSUE

REVISTA MEDICALA ROMANA - Romanian Medical Journal, Vol. LXII, Nr. 4, An 2015
ISSN 1220-5478  |  e-ISSN 2069-606X
ISSN-L 1220-5478
DOI: 10.37897/RMJ

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RMJ has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

EXPLORAREA PACIENTULUI CU CEFALEE

, , , and

REZUMAT

Cefaleea face parte din sistemul de alarmă care anunţă că undeva în organismul persoanei care are această acuză se întâmplă ceva deosebit din punct de vedere patologic sau din punct de vedere fiziologic. Pacienţii prezintă diverse forme de cefalee şi, de aceea, fiecare caz în parte trebuie corect diagnosticat, fiind necesară o anamneză foarte minuţioasă, în vederea caracterizării fiecărui tip de cefalee în parte. Deşi la majoritatea pacienţilor care au cefalee examenul fizic este în limite normale, este deosebit de important să continuăm planul de investigaţii cu explorări funcţionale, ce vor ghida atât diagnosticul, cât şi tratamentul. Explorarea unui pacient cu cefalee începe cu examene paraclinice uzuale. În lucrarea de faţă, autorii aduc în discuţie explorările paraclinice electrofiziologice şi neuroimagistice ale pacientului cu cefalee.

Cuvinte cheie: cefalee, explorare

Full text | PDF