SELECT ISSUE

Romanian Medical Journal | Vol. LXII, No. 2, Year 2015
ISSN 1220-5478  |  e-ISSN 2069-606X
ISSN-L 1220-5478
DOI: 10.37897/RMJ

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RMJ has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

INSUFICIENTA ACUTA RESPIRATORIE DE CAUZA (INITIAL) NECUNOSCUTA LA COPIL MARE

, , , , , and

REZUMAT

Insuficienţa respiratorie acută este un sindrom cu o rată încă mare a mortalităţii şi morbidităţii în cadrul populaţiei pediatrice, de aceea intervenţia rapidă este deosebit de importantă, cu atât mai mult cu cât cauza nu este una precisă de la început. La copii, frecvent, apare ocluzia căilor aeriene superioare fie ea prin bronhospasm, corp străin sau formaţiune tumorală. În cazul prezentat, pacientul prezintă un polip sinusocoanal de dimensiuni impresionante a cărui simptomatologie debutează cu puţin timp anterior prezentării. Polipii sinusocoanali sunt formaţiuni tumorale benigne cu origine în sinusurile paranazale, având o frecvenţă de doar 4-6% din tipurile de polipi nazali, sunt de obicei solitari şi apar cu o predominanţă mai mare la sexul masculin. Cazul este unul notabil prin faptul că nu se încadrează în tiparul clasic al pacienţilor ce prezintă această patologie, iar pentru aceste dimensiuni ale polipului simptomatologia ar fi trebuit să fie mult mai marcantă.

Cuvinte cheie: insuficienţă acută respiratorie, polip sinusocoanal

Full text | PDF