SELECT ISSUE

REVISTA MEDICALA ROMANA - Romanian Medical Journal, Vol. LXII, Nr. 3, An 2015
ISSN 1220-5478  |  e-ISSN 2069-606X
ISSN-L 1220-5478
DOI: 10.37897/RMJ

Indexată BDI  |  IDB Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

Committe on Publication Ethics

A forum for responsible and ethical research publishing – Code of Conduct and Best Practice Guidelines for Journal Editors.

PREMIU NAȚIONAL AUTORI

RMJ și AMR oferă anual Premiul Național pentru Știință și Cercetare - pentru autorii celor mai bune articole științifice publicate [...]

Plagiatul – în actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutată în ultima vreme. Apariția unor programe performante de căutare și identificare a similitudinilor între texte [...]

Partners

MORTALITATEA MATERNA ÎN TARILE DEZVOLTATE DIN EUROPA DE VEST

, , and

REZUMAT

Organizaţiile medicale internaţionale au în centrul atenţiei problema mortalităţii materne în vederea identificării cauzelor şi găsirii unor soluţii pentru ameliorarea ei. Deşi România a înregistrat în ultimii ani o tendinţă descrescătoare a indicilor de mortalitate maternă, aceasta, totuşi, se menţine la un nivel ridicat pentru media zonei geografice în care ne aflăm.

Dacă în ţările în curs de dezvoltare, printre care şi ţara noastră, mortalitatea maternă este grevată de hemoragie, infecţie şi complicaţii ale avortului, în ţările dezvoltate principala cauză de mortalitate maternă este reprezentată de complicaţiile hipertensiunii apărute în timpul sarcinii.

Cuvinte cheie: mortalitate maternă, preocupare, hemoragie, preeclampsie, fatalitate

Full text | PDF