SELECT ISSUE

REVISTA MEDICALA ROMANA - Romanian Medical Journal, Vol. LXI, Nr. 3, An 2014
ISSN 1220-5478  |  e-ISSN 2069-606X
ISSN-L 1220-5478
DOI: 10.37897/RMJ

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RMJ has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

SARCINA CU SINDROM DE BRIDE AMNIOTICE SITUATE IN REGIUNEA CEFALICA A FATULUI

, , , and

REZUMAT
„Sindromul de bride amniotice“ este o maladie congenitală ce cauzează blocarea unor părţi fetale (de obicei membre sau degete) în uter între nişte benzi fibroase formate la nivelul amniosului. Obiective. Prezentăm în articol un caz particular de sarcină în cadrul sindromului de bride amniotice, în care bridele sunt de grosimi mai mari decât de obicei, prezintă vascularizaţie, sunt localizate în regiunea cefalică a fătului şi amprentează faţa şi regiunea temporoparietală a acestuia. Material şi metodă. Este vorba de o gravidă secundipară în vârstă de 28 ani, la care în timpul sarcinii s-au depistat bride amniotice, încă de la primele ecografii. Sarcina s-a monitorizat atent pentru a vedea consecinţele prezenţei bridelor la nivelul craniului fetal. Rezultate. Sarcina a evoluat până la 33 de săptămâni, iar nou-născutul a prezentat la naştere amprente ale prezenţei bridelor fără caracter invalidant. Concluzii. Ecografiile efectuate pe parcursul sarcinii trebuie să aibă o mare acurateţe, ceea ce permite o urmărire corectă şi aprecierea corectă a prognosticului postpartum a fătului.

Cuvinte cheie: bride amniotice, naştere prematură

Full text | PDF