SELECT ISSUE

Romanian Medical Journal | Vol. LXII, No. 1, Year 2015
ISSN 1220-5478  |  e-ISSN 2069-606X
ISSN-L 1220-5478
DOI: 10.37897/RMJ

Indexată BDI  |  IDB Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

Committe on Publication Ethics

A forum for responsible and ethical research publishing – Code of Conduct and Best Practice Guidelines for Journal Editors.

PREMIU NAȚIONAL AUTORI

RMJ și AMR oferă anual Premiul Național pentru Știință și Cercetare - pentru autorii celor mai bune articole științifice publicate [...]

Plagiatul – în actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutată în ultima vreme. Apariția unor programe performante de căutare și identificare a similitudinilor între texte [...]

Partners

CELE SAPTE DARURI ALE SPECIALITATII MEDICINA GENERALA/MEDICINA DE FAMILIE

Gândindu-mă la anii de început, la perioada de Sturm und Drang a medicinei generale, trebuie să spun cu bucurie că în 2015 se împlinesc 25 de ani de când medicina generală a fost recunoscută ca specialitate. Prin ordinul 539/30 mai 1990, semnat de Prof. Dr. Dan Enăchescu, ministrul Sănătăţii, medicina generală primeşte titlul de specialitate.

Medicina generală s-a născut ca un copil năzdrăvan. Gestaţia sa nu a durat 9 luni, ci peste 9 ani (datele oficiale propuse: 25 martie 1981 – 30 mai 1990). Spre acest copil, ajuns astăzi un tânăr în plină putere de afirmare, se îndreptau speranţele de mai bine ale populaţiei către o asistenţă medicală ştiinţifică, uma nitară şi economică. Informaţii relevante despre dezlănţuirea medicinei generale întru înălţarea ei se găsesc în editorialul Istoria specialităţii de medicină generală/medicina familiei prin efigia faptelor (Revista Medicală Română, nr. 2/2014).

Full text | PDF

Leave a Reply