SELECT ISSUE

REVISTA MEDICALA ROMANA - Romanian Medical Journal, Vol. LXII, Nr. 4, An 2015
ISSN 1220-5478  |  e-ISSN 2069-606X
ISSN-L 1220-5478
DOI: 10.37897/RMJ

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RMJ has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

COINFECTIA AMIGDALIANA VIRALA SI BACTERIANA. PREZENTARE DE CAZ

, , , , , , and

REZUMAT

Amigdalita acută este o infecţie a amigdalelor cauzată de unul sau mai multe tipuri de bacterii sau virusuri.

Autorii descriu un caz de angină pultacee, întâlnită la o fetiţă în vârstă de 8 ani, la care s-a identificat streptococul beta-hemolitic de grup A în exsudatul faringian şi Staphylococcus aureus meticilino-sensibil, în exsudatul nazal, alături de anticorpii de tip Ig M a virusului Epstein-Barr. Incidenţa mononucleozei infecţioase concomitent cu prezenţa streptococului beta-hemolitic de grup A (GABHS) sau a Staphylococcus aureus meticilino-sensibil este mult mai redusă, dar nu excepţională, reprezentând complicaţii ale mononucleozei in fecţioase. Excepţională este asocierea acestor bacterii în cadrul mononucleozei infecţioase.

Prin urmare, ne aflăm în faţa unei infecţii posibil iniţial virală, cu suprainfecţie bacteriană secundară. În cazuri ca acesta, în urma asocierii celor două infecţii bacteriene, tratamentul se recomandă a fi antibiotic, pentru a preveni apariţia complicaţiilor, în special cele postreptococice care pot apărea după o infecţie streptococică netratată.

Cuvinte cheie: coinfecţie virală şi bacteriană, angină pultacee, tratament antibiotic

Full text | PDF