SELECT ISSUE

REVISTA MEDICALA ROMANA - Romanian Medical Journal, Vol. LXII, Nr. 4, An 2015
ISSN 1220-5478  |  e-ISSN 2069-606X
ISSN-L 1220-5478
DOI: 10.37897/RMJ

Indexată BDI  |  IDB Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

Committe on Publication Ethics

A forum for responsible and ethical research publishing – Code of Conduct and Best Practice Guidelines for Journal Editors.

PREMIU NAȚIONAL AUTORI

RMJ și AMR oferă anual Premiul Național pentru Știință și Cercetare - pentru autorii celor mai bune articole științifice publicate [...]

Plagiatul – în actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutată în ultima vreme. Apariția unor programe performante de căutare și identificare a similitudinilor între texte [...]

Partners

COINFECTIA AMIGDALIANA VIRALA SI BACTERIANA. PREZENTARE DE CAZ

, , , , , , and

REZUMAT

Amigdalita acută este o infecţie a amigdalelor cauzată de unul sau mai multe tipuri de bacterii sau virusuri.

Autorii descriu un caz de angină pultacee, întâlnită la o fetiţă în vârstă de 8 ani, la care s-a identificat streptococul beta-hemolitic de grup A în exsudatul faringian şi Staphylococcus aureus meticilino-sensibil, în exsudatul nazal, alături de anticorpii de tip Ig M a virusului Epstein-Barr. Incidenţa mononucleozei infecţioase concomitent cu prezenţa streptococului beta-hemolitic de grup A (GABHS) sau a Staphylococcus aureus meticilino-sensibil este mult mai redusă, dar nu excepţională, reprezentând complicaţii ale mononucleozei in fecţioase. Excepţională este asocierea acestor bacterii în cadrul mononucleozei infecţioase.

Prin urmare, ne aflăm în faţa unei infecţii posibil iniţial virală, cu suprainfecţie bacteriană secundară. În cazuri ca acesta, în urma asocierii celor două infecţii bacteriene, tratamentul se recomandă a fi antibiotic, pentru a preveni apariţia complicaţiilor, în special cele postreptococice care pot apărea după o infecţie streptococică netratată.

Cuvinte cheie: coinfecţie virală şi bacteriană, angină pultacee, tratament antibiotic

Full text | PDF