SELECT ISSUE

REVISTA MEDICALA ROMANA - Romanian Medical Journal, Vol. LXII, Nr. 3, An 2015
ISSN 1220-5478  |  e-ISSN 2069-606X
ISSN-L 1220-5478
DOI: 10.37897/RMJ

Indexată BDI  |  IDB Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

Committe on Publication Ethics

A forum for responsible and ethical research publishing – Code of Conduct and Best Practice Guidelines for Journal Editors.

PREMIU NAȚIONAL AUTORI

RMJ și AMR oferă anual Premiul Național pentru Știință și Cercetare - pentru autorii celor mai bune articole științifice publicate [...]

Plagiatul – în actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutată în ultima vreme. Apariția unor programe performante de căutare și identificare a similitudinilor între texte [...]

Partners

FUNCTIA TIROIDIANA LA COPIII HIPOACUZICI IMPLANTATI COHLEAR

and

REZUMAT

Hipotiroidia congenitală se poate asocia cu hipoacuzie. Totuşi, prevalenţa patologiei tiroidiene la copiii cu hipoacuzie severă sau profundă nu este clară.

Autorii evaluează funcţia tiroidiană la un grup format din 30 de copii cu hipoacuzie neurosenzorială profundă bilaterală, implantaţi cohlear, pentru a determina dacă există o asociere între hipoacuzia congenitală severă şi hipotiroidie. Valorile serice ale TSH şi tiroxinei libere au fost normale la copiii studiaţi. Nu a fost diagnosticat nici un copil cu sindrom Pendred. Sunt prezentate datele din literatură referitoare la asocierea hipoacuziei cu patologia tiroidiană şi importanţa testării de auz la copiii diagnosticaţi cu hipotiroidism congenital.

Cuvinte cheie: hipoacuzie neurosenzorială congenitală, implant cohlear, hipotiroidism congenital, screening auditiv

Full text | PDF